Terug naar het overzicht

Muziek van alle kanten

Scholen in de Kunst organiseert een workshopdag met de Deense professor Inge Marstal. De dag is bedoeld voor muziekdocenten, kinderkoordirigenten en leerkrachten of vakspecialisten muziek in het primair of voortgezet onderwijs.

Kortom, muziekdocenten die werken met kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar. Een actieve workshop waarbij de deelnemers zelf ervaren door te doen. Beweging speelt een belangrijke rol in het leerproces. Naast horen en zien, biedt beweging kinderen de mogelijkheid muziek e beleven met hun hele lichaam. Tijdens de workshop gaan deelnemers aan de hand van liedmateriaal zelf actief aan de slag. Je leert hoe je een muziekles geeft waarbij het hele kind centraal staat en alle zintuigen aanspreekt. Kinderen ervaren hierdoor meer plezier in muziek maken.

Inge Marstal biedt muziekdocenten en kinderkoordirigenten ideeën en inspiratie en laat zien hoe een stapsgewijs, georganiseerd proces de muzikale vaardigheden en het bewustzijn van kinderen kan ontwikkelen; visueel en auditief. Om te ervaren hoe dit werkt, gaan de deelnemers tijdens deze workshop zelf aan het werk. De muziek wordt spelenderwijs en stap voor stap verinnerlijkt door te zingen, te klappen en te bewegen. Haar werkwijze is bruikbaar in primair onderwijs, buitenschoolse opvang, muziekscholen, kinderkoren, jeugdkoren etc.

INGE MARSTAL
Inge Marstal (Denemarken) was professor muziekpedagogiek en solfège aan het Conservatorium van Kopenhagen en auteur van verschillende Deense boeken over muziekonderwijs. Ze geeft cursussen in heel Europa. Inge studeerde piano, muziekpedagogiek en psychologie. Na haar studies studeerde ze in Parijs bij Nadia Boulanger en aan de Franz Liszt Academy in Boedapest bij Erzebet Hegyi en Erzebet Szönyi. Inge geeft gehoortraining aan de kinderen van het Deens Radio Kinderkoor.

PROGRAMMA
09.30-10.00 UUR inloop met koffie
10.00-12.00 UUR ochtendprogramma
• samen inzingen
• de muzikale basiselementen: pulse, ritme, melodie
12.00-13.00 UUR lunch
13.00-16.00 UUR middagprogramma
• het ontwikkelen van het innerlijke oor
• praktische oefeningen om te gebruiken in de les

Muziekvanallekanten _digi _klein

Koop nu een kaartje

Ticket info

online kaartverkoop

Data
22-04-2017
Tijd
10:00 t/m 16:00
Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Tarief
€ 50,00; € 60,00 inclusief lunch