Alle verenigingen

Gevonden verenigingen: 121

Accordeon Vereniging Amersfoort

Accordeon Vereniging Amersfoort bestaat momenteel uit een A-orkest (voor gevorderde spelers een B-orkest (voor de beginnende accordeonist met een niveau van minimaal 1 jaar les op de muziekschool) en een C-orkest (voor kinderen die sinds kort leren om samen te spelen).

Allégresse

Het vrouwenkoor Allégresse (hetgeen zoveel betekent als Vreugdezang) heeft haar eerste repetitie gehouden in september 2002. Met 32 vrouwen was dit de start van een snel groeiend koor. Met groot enthousiasme wordt wekelijks gerepeteerd en gewerkt aan een veelzijdig repertoire.

Amateur Kunstatelier

Amateur Kunstatelier is een vereniging van een aantal enthousiaste amateurschilders.

Amer Consort

Het Amer Consort is een gemengd kamerkoor dat in 1989 is opgericht. Het koor zoekt de uitdaging in een gevarieerde muziekkeuze uit zeer verschillende periodes, van middeleeuwen tot hedendaagse werken, zowel a capella als met instrumentale begeleiding van veelal jonge solisten.

Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO)

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) biedt al ruim 50 jaar de gelegenheid aan jonge getalenteerde musici uit Amersfoort & omstreken om in een symfonieorkest te spelen. Het AJO is een gezellig orkest en is dé plek om jouw muzikale talenten volledig tot bloei te laten komen.

Amersfoorts Kamerkoor

Het Amersfoorts Kamerkoor, opgericht in 1972, is een gemengd koor dat er naar streeft op een muzikaal hoog niveau te zingen. Het repertoire omvat alle muziekstijlen en -stromingen, van renaissance tot heden. Er wordt hoofdzakelijk a capella gezongen, maar ook regelmatig met solisten en ensembles.

Amersfoorts Mannenkoor

Sinds 1907 is het Amersfoorts Mannenkoor niet meer weg te denken uit de stad. Het AMK is meer dan een mannenkoor; het is een traditie en de leden zijn zingende ambassadeurs voor hun fraaie stad.

Amersfoorts Salonorkest

Het Amersfoorts Salonorkest is één van de oudste salonorkesten in Nederland, opgericht in 1933.