Dans

Jong geleerd en oud gedaan, dat geldt zeker voor ons dansprogramma. Vanaf drie jaar, worden kinderen al spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegen op muziek (Danskriebels). Jongeren kiezen voor klassiek ballet, voor jazzdans, urban, voor moderne dans of oriënteren zich tijdens allround danceexperience. Dans voor volwassenen steunt op drie pijlers: klassiek, modern en jazz. Zo wordt er bij Scholen in de Kunst op alle leeftijden gedanst!

Gevonden cursussen: 37

Ik ben een kunstenaar, 4 - 7 jaar

Dit is een oriëntatiecursus voor jonge kinderen, waar je kunt kennismaken met alle kunstdisciplines. Je gaat 8 lessen dansen, muziek maken, toneelspelen en knutselen. Na deze cursus is kiezen hopelijk makkelijker geworden!

Klassiek ballet, 15 - 18 jaar

Heb je al jaren klassiek ballet gedaan? Dan is dit de cursus voor jou! We besteden extra aandacht aan souplesse, een correcte lichaamshouding, presentatie, spitzen en dynamiek van de beweging.

Klassiek ballet, 12 - 18 jaar

Heb je als kind al een danscursus gevolgd en wil je verder met klassiek ballet? Dan is deze cursus iets voor jou! Je hebt wel enige danservaring nodig.

Moderne dans, 12 - 15 jaar

Heb je enige danservaring en wil je graag kennismaken met moderne dans? Dan is deze cursus een goede keuze. Je maakt kennis met de basics van moderne dans.

Moderne dans, 15 - 18 jaar

Houd jij van moderne dans en heb je al ruime danservaring? Dan ben je in deze cursus op je plek! Je leert hoe je emotie en energie in je beweging brengt en zo wordt je dansen expressiever.

Hiphop, 12 - 15 jaar

In deze cursus leer je de basis van hiphop. Er is aandacht voor performance, het uitvoeren van bewegingen, expressie, timing en gevoel. Je danst zowel op hiphopbeats als op midtempo en slowjams.

Hiphop, 15 - 18 jaar

In deze cursus ga je echt met demonstraties aan de gang en staat performance centraal. Je moet dan ook ervaring met hiphop hebben. Show us that you’ve got what it takes!