Muziek

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen op bijna elk muziekinstrument les volgen (ook zang), van beginner tot vergevorderde. Samenspelen is een belangrijk onderdeel van het lespakket en geeft extra muziekplezier. Er is plaats in de symfonieorkesten, bands en koren!

Gevonden cursussen: 90

Ik ben een kunstenaar, 4 - 7 jaar

Dit is een oriëntatiecursus voor jonge kinderen, waar je kunt kennismaken met alle kunstdisciplines. Je gaat 8 lessen dansen, muziek maken, toneelspelen en knutselen. Na deze cursus is kiezen hopelijk makkelijker geworden!

Muziek met je peuter, 1 - 4 jaar

Samen met je (groot)ouder(s) of verzorger(s) ben je op tien opeenvolgende woensdagen van harte welkom. Onder de vakkundige en enthousiaste leiding van Marie-Cécile Kocken kun je ‘spelen met muziek'.

Muziekfabriek, 6 - 7 jaar

Deze cursus is een goede voorbereiding voor als je een muziekinstrument wilt leren spelen. Je maakt kennis met verschillende kanten van muziek: zelf muziek maken, luisteren naar muziek en ritmes ontdekken.

Muzikale Wonderreis, 8 - 10 jaar

Deze cursus is het vervolg op de Muziekfabriek. Ben je 8 jaar en heb of wil je nog geen instrument kiezen, reis dan met ons mee op een muzikale reis!

Popband, 12 - 18 jaar

Als je een instrument speelt en graag popmuziek maakt, dan wil je natuurlijk wel eens in een heuse band spelen. Dat kan bij Scholen in de Kunst. De verschillende bands worden samengesteld en begeleid door een bandcoach.

Jongerenkoor Bruis, 12 - 18 jaar

Als je graagt zingt is Jongerenkoor Bruis een superplek om het plezier en de energie van samenzingen te ontdekken! We zingen met name lichte muziek, meer pop dan klassiek.

Symfonieorkest, 12 - 18 jaar

Het Symfonieorkest van Scholen in de Kunst bestaat uit ongeveer 65 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Als muziekcursist van Scholen in de Kunst mag je gratis deelnemen, anders betaal je een bijdrage. Deelname aan de orkesten gaat in overleg met je docent.