Time to Slow Down: expositie van fotograaf René Dissel

Van 17 februari t/m 27 maart is Time to Slow Down te zien: een expositie van fotograaf René Dissel, te zien in het Eemhuis. Gratis toegang.

Fine Art
De ruimte waarin we leven, met het door de mens ingerichte landschap, met objecten die nog functioneel zijn, of ooit waren. Verlaten objecten, overspoeld door de natuur, in een ruimte met de betekenis van vergankelijkheid, van dichtbij en ver weg. Alledaagse onderwerpen komen door de lens van René Dissel in een ander, ietwat mysterieus licht te staan. Er speelt zich op dat moment in de vastgelegde beweging een verhaal af met het gevoel van verstilling in de ruimte. Visuele composities met als instrument de camera, louter als interpretatiemiddel, waarin René je meeneemt naar een beeld met een betekenis.

Spelenderwijs
Vanaf zijn 7e jaar heeft René spelenderwijs de fotografie ontdekt, die hij jaren later, tijdens een drukke carriere als musicus, weer oppakte. Tijdens het toeren met bands, met name in de Verenigde Staten, maakte hij documentairefoto's, waarvan er één in 2007 in de prijzen viel bij National Geographic: 1e prijs in de categorie Landschap. Als autodidact heeft hij zijn vaardigheden aangescherpt door het volgen van een Masterclass bij portretfotograaf Maarten Corbijn, ookwel Corbino genoemd.
Inmiddels krijgt hij in toenemende mate bekendheid met zijn portretfotografie.

Opvallende rust
In zijn eerste boekwerk Ontmoetingen met Amersfoorters, met teksten van Herma Klein Kranenberg, zijn vijftig zwartwitportretten, voornamelijk analoog gemaakt, van zijn hand te zien. Deze publicatie uit 2014 werd gevolgd door een aantal exposities o.a. bij 033Fotostad Amersfoort.
Zijn kracht schuilt in de opvallende rust in het beeld, soms dicht op de huid.
In toenemende mate ontwikkelt hij zich met zijn eigen vrije werk of het nu portret is of landschap in de richting van de Fine Art- fotografie. Als freelance fotograaf werkt René Dissel ook in opdracht, portretten, documentaires, reportages, zijn werk is te zien op cd covers, reclameposters, affiches, brochures, websites en in tijdschriften.
René is naast fotograaf ook basgitaardocent bij Scholen in de Kunst.

Datum: 17 februari t/m 27 maart 2017
Plaats: Kunstplein (4e verdieping Eemhuis) en Boeken&Bonen (2e verdieping Eemhuis)
Tijd: maandag t/m vrijdag, van 10.00-21.00 uur, zaterdag 10.00-15.00 uur, zondag gesloten
Entree: gratis
René Dissel 9008

René Dissel, foto: Anton Havelaar