Door dans uit je isolement

Onlangs resulteerde een bijzondere samenwerking tot een danspresentatie, uitgevoerd door oudere bewoners van GGz Centraal, locatie Zon & Schild.

Na het zien van een dansvoorstelling door ouderen uit het St. Pieters en Bloklands gasthuis raakte Els Bernink, fysiotherapeut, enthousiast door de indrukwekkende voorstelling. Zij benaderde Scholen in de Kunst in Amersfoort voor een samenwerking met GGz Centraal. Zo ging het balletje rollen en in februari jl. was een dansvoorstelling door patiƫnten van de afdeling ouderenpsychiatrie Eikenstaete en Berkenrode een feit. Wethouder Houweling uit Amersfoort was samen met familie en vrienden van patiƫnten aanwezig bij de presentatie van deze unieke samenwerking.

Naar de mensen toe
De afdeling Kunst in de Buurt, onderdeel van Scholen in de Kunst, zet zich sinds eind 2015 sterker in om mensen te bereiken die niet makkelijk gebruik kunnen maken van het reguliere aanbod. Margreet Bouwman, projectleider Kunst in de Buurt: "Dat doen we door naar mensen toe te gaan. Na onze ervaringen met het eerste dansproject zijn we ervan overtuigd dat dans een belangrijke bijdrage kan leveren aan het psychisch en fysiek welbevinden 

Lees het hele interview >