Een bijzondere danspresentatie door oudere bewoners van Zon & Schild

Op dinsdag 31 januari vond een bijzondere danspresentatie plaats, uitgevoerd door oudere bewoners van GGz Centraal, locatie Zon & Schild.

Danslessen
Het afgelopen jaar hebben circa dertien ouderen van de afdeling ouderenpsychiatrie van Zon & Schild, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, wekelijks danslessen gevolgd. Onderdeel van de lessen was het zelf maken van dans, waarbij er een beroep werd gedaan op de eigen creativiteit en expressie van de dansers.

Feestje
Bewoners namen met veel plezier deel aan de lessen en presenteerden zich onder leiding van dansdocente Dido Mirck in een open les aan medebewoners, familie en vrienden. Ook de wethouder van cultuur (Bertien Houwing) was aanwezig om te zien en te ervaren wat de meerwaarde van dans in de (specialistische) zorgsector kan betekenen. De presentatie was een klein feestje, met een meedansend publiek op de tribune en een groot gemeenschapsgevoel! Er is zeker de intentie om de samenwerking tussen Zon & Schild en Scholen in de Kunst, die gestart is in 2016, voort te zetten.