Maatwerk voor VO

Scholen in de Kunst biedt naast de vaste projecten, voorstellingen en concerten ook kunst- en cultuureducatie op maat.

Naar aanleiding van uw specifieke wensen en behoeften, stellen we graag een passend programma voor u samen. Hierbij houden we rekening met het betreffende leerjaar, schoolniveau en aantal leerlingen. Scholen in de Kunst werkt samen met professionele kunstvakdocenten en culturele aanbieders uit de stad en daarbuiten. Maatwerk vindt plaats op school, in de vaklokalen van Scholen in de kunst, of op locatie. Door het specifieke karakter van maatwerk wordt voor elke aanvraag een aparte overeenkomst opgesteld waarin de offerte is opgenomen evenals de gemaakte afspraken, overzicht van de activiteit(en) en aandachtspunten.

Om u te inspireren hieronder een paar mogelijkheden:

Maatwerk vanuit eigen schoolvisie

Vanuit uw schoolvisie op kunst- en cultuuronderwijs kunt u invulling geven aan uw eigen schoolspecifieke cultuureducatieprogramma. Met Scholen in de Kunst gaat u in gesprek over de bestaande culturele activiteiten in de school en schetsen we aan de hand van uw wensen en behoeften met elkaar een toekomstscenario van cultuuronderwijs op uw school. Is talentontwikkeling speerpunt van uw beleid, of wilt u met kunst en cultuur juist bijdragen aan de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigeheden van uw leerlingen? Of  heeft uw team behoeft aan een doorgaande lijn cultuuronderwijs in één of meerdere kunstdisciplines? Op basis van uw visie stellen we met elkaar een kunst- en cultuureducatieprogramma samen.

Kunstendag

De Kunstendagen zijn een populair onderdeel van het kunst- en cultuuraanbod van Scholen in de Kunst. Tijdens deze dagen maken leerlingen, in workshops van circa anderhalf uur, op een actieve manier kennis met verschillende kunstdisciplines. Een Kunstendag kan worden afgesloten met een gezamenlijke presentatie.

Kunstlessen

De Kunstlessen is een lessenreeks van gemiddeld vijf bijeenkomsten, waarin leerlingen zich kunnen verdiepen in een specifieke discipline. Omdat deze lessenreeks intensiever is dan bijvoorbeeld een Kunstendag, is er meer aandacht voor het (maak)proces. 

Workshops bij een voorstelling

Het is vaak zo dat een voorstelling beter beklijft bij leerlingen wanneer zij door middel van een actieve workshop voorbereid worden op de voorstelling, of achteraf reflecteren op wat zij gezien en ervaren hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld workshops aanbieden in dezelfde discipline als de voorstelling of rondom hetzelfde thema. 

Voor: leerjaar 1-6 praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo

Plaats: school / vaklokalen Scholen in de Kunst / Amersfoort

Periode: hele jaar in overleg

Voorwaarde: Scholen in de Kunst houdt een termijn aan van zes weken voorafgaande aan de betreffende datum voor het aanvragen van een Maatwerkproject.

Prijs per leerling: gemiddeld tussen de € 10,- en € 25,- per leerling afhankelijk van de aanvraag (lengte / discipline / aantal lessen)

Een greep uit het maatwerkaanbod

Muziek:Braziliaanse percussie, Djembé, DJ Skills, Gamelan,  Lipdub, Musical - zang, Muziekimprovisatie, Streetbeats, Zang

Literatuur: Column schrijven, Liedtekst, Rap, Scenario schrijven, Schrijf je eigen soap, Spannend verhaal, Twaiku

Beeldend: Audioclip, Boetseren met was, Fotografie / mixed media, Lipdub, Maskers, Mode: hoeden maken / restyling Fashion / design je dessin, Modeltekenen, Schilderen op Chinese wijze, Sieraden ontwerpen en maken, Streetart, Striptekenen, Zeefdruk, 

Theater: Cabaret, Camera acteren, Fysiek theater, Grime / schminken, Improvisatietheater, Musical / presentatie, Teksttheater, Theatertechniek, Verhalen vertellen. 

Dans & beweging: Afrikaanse Dans / Afro jazz, Beats & Balls, Buikdans, Capoeira, Circus, Jazz, Moderne dans, Pentjak Silat, Popping & locking, Salsa, Showmusicaldance, Street / Breakdance, Tango, Theaterdans, Wushu (Kung fu).